Redesign av ordlyd og utforming & Tempus

Prosjektdetaljer
Dato 25 november 2020
Tid 40 timer
Kurs IDG2000 – Velferdsteknologi
Metoder Sketching, scenario, konseptutvikling
Målgruppe Pasienter ved Sykehuset Innlandet
Teknologi SMS, Brev, App til telefon
Materialer Papir, Miro, Figma, Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Premier Rush

Ny lyd, bedre oppmøte

Skapere:
Håkon Strand Haltbakk, Marlies Douma, Robin Andre Bolstad, Thomas Høiby, Stian Fjørtoft
Samarbeidere:
Ole E. Wattne
Kategori:
#Innkallingsbrev #Ordlyd #SMS #Brev #IDG2000 #NTNU #project #design #concept #prototype
Beskrivelse:
Redesign av ordlyd og utforming
Redesign av ordlyd og utforming går ut på å gjøre dagens løsning av innkallingsbrev og sms’er så tydelige og forståelige som mulig. Det vil bli lagt fokus på å få frem hva det vil koste å ikke dukke opp på time uten at den er avbestilt, da dette koster helsevesenet enorme summer hvert år. Å endre ordlyd og utforming vil kunne potensielt sett minske fravære fra oppsatte timer.

Innkallingsbrev og sms skal gjøres så tydelig som mulig gjennom utforming og ordlyd, da det ligger en god del forskning bak hvordan dette kan utformes på en så tydelig måte at det vil minske fraværet. I første omgang gjelder det å fjerne unødvendig fyll, få frem tydelige poenger som hva det vil koste å ikke møte opp eller avbestille, hvordan man avbestiller time, hvor timen vil ta plass og tidspunktet for timen.

For å få frem de viktigste punktene har vi valgt å fokusere på noen følgende stikkord: personalisere, opp deling, opplyse, informere, fremheve og tilgjengeliighet. Dagens brev består mye tekst i sort/hvit. For å gjøre brevet mer behagelig å lese har vi har valgt å bruke mer space og farger. Dette for å fremheve innhold som overskrifter, oppmøte, tidspunkt, pris og tekst. Vi har også laget et kart som skal gjøre det enklere for pasienten å finne frem til oppmøtested. For at pasienten skal kunne huske timen lettere har vi laget en QR-kode som gjør at timeavtalen blir lagt direkte inn i mobil kalenderen.

Sms’er vil bli bli sendt 3 ganger før hver time hvor første melding dukker opp en uke før, andre 48 timer før og siste melding 4 timer før timen. Gjennom denne løsningen skal det ikke være mulig å gå glipp av at det er time om man har en postkasse eller en mobil.

Tempus - alt om din time, på ett sted:
Tempus er en app på mobil hvor man enkelt kan styre sine timeavtaler, både til fastlegen og sykehuset. Fastlege-funksjonen gir deg mulighet for å bestille og avbestille time. Etter man har fått henvisning til sykehuset kan man velge seg inn på sykehus funksjonen. Der har man mulighet for å velge, endre eller avbestille timeavtalen. Både fastlege- og sykehus-funskjonen inneholder kontaktinformasjon og en oversikt over timeavtalene dine. Denne appen vil også kunne gi pushvarslinger om fremtidige timer og minne deg på hva du skal gjøre før du møter til timen din. Appens hovedfunskjon er å gjøre det enklere for pasienten å ha kontroll og oversikt over timeavtaler til fastlege og sykehuset.

Interaksjon:
Redesign av ordlyd og utforming
Man leser og forstår innkallingsbrev og melding. Ved behov for å endre eller avbestille time gjøres det i app eller over telefon. Man bruker QR-kode på brevet for å legge timeavtalen i kalenderen på telefonen.
Tempus
Man laster ned appen hvor man kan bestille en time, samt avbestille din time, og se timen din. Man velger dato og klokkeslett for å bestille. Man kan se timen din og evt. trykke på en knapp ved siden av den for å avbestille. Når man har en time, får man pushmeldinger på telefon: 1 uke før, 48 timer før og 4 timer før.

Steg 1-2-3:
Redesign av ordlyd og utforming
Vi så på hvordan innkallingsbrevet ser ut i dag, og hva som kunne være årsaken til at folk møter ikke opp. Var det elementer som kunne misfortåes? Var det elementer som ikke kom tydelig frem? Var det elementer som manglet? Osv. Ved å fokusere på disse elementene og endre dem, endte vi opp med dette nye designet.
Tempus
Vi tenkte over hvordan dagens situasjon er når det kommer til å bestille, endre og avbestille timer. For å gjøre det enklere for folk å gjøre endringer uten å måtte ringe eller nå frem til riktig sted, la vi alle disse funksjonene så tilgjengelig som mulig i en intuitiv, men enkel applikasjon. Ved å visualisere løsningen i Figma, kunne samtlige på gruppen samarbeide om prototypen
SMS
Redesign innkallingsbrev
Tempus
Prosess skisser
Link til Tempus