VR ROM

Prosjektdetaljer
Dato 19.10.2020
Tid 13.00
Kurs IDG:2000
Metoder Sketching, prototyping
Målgruppe Eldre
Teknologi Lasercutting, video editing
Materialer tre,lilypad, LED
Skapere:
Ahmed Omer
Samarbeider:
Kristin Magnusdottir, Vårild Engmark Øyulvstad, Herman Slaattelid og Mohammed Mokhtar
Kategori:
lyd, bilde, konsept og prototype
Beskrivelse:
idefassen begynte med bildet som vises nedenfor, denne var kjerne ideen.

Konseptet går ut på at man kan ha et lite rom som man kan oppholde seg i, rommet har en prosjektor som lyser på veggene og gir den samme følelse som å ha på VR briller. Disse bildene kan justeres med enten fjernkontroll eller lydsystem.

En kommunikasjonskanal som kan bidra til å gjøre det lettere for kommunikasjon med familien og andre nære venner, kan skape realistiske situasjoner som er lite tilgjengelig i virkeligheten.

Designet skal være akseptabel, og dette kan være ganske billig løsning for mange brukere.

Konseptet ble utviklet til å passe til ulike slags boliger, rommet med alle utstyrene inne tar ikke så mye plass for at den skal være felksibel særlig for eldre hus eller andre steder som kan være relevante å ha VR rommet.

Eldre mennesker kan være i rommet for å ha litt avbrekk i hverdagen, dette kan være mulighet for mange eldre for å ha behandling når det gjelder angst og ensomhet.

Rommet skal være utstyrt med prosjektor som kan ha flere linser for å gi bra opplevelsen når man er inne i rommet, en av linsene kan være et alternativ for å gi en hologram som kan virke som en touch skjerm. eller man kan ha lydsystem for å kontrollere bildet, lyd og lys osv.

Andre linsene kan være tilnytte for eldre som har svaksynt eller ulike utfordringer med synet, jeg mener at bildet kvalitet kan tilpasses for deres synetnivå. Lydsystemet kan være enten integrert inne i selve prosjektoren eller separat som kan fungere bedre for å gi den beste lydkvaliteten.

Bredden o høden på selve rommet kan være tilpassene med samme høden mellom taket og gulvet i huset, høden skal være høy nok for at den skal ha en person inne.

Man bør ha en bra lenestol eller en stol som kan ha også integrert høytaler inn, da slipper man å ha flere deler hengende på vegger. ,an kan ha en glass veg som er ikke gjennomsiktig( frostetglass), eller man kan ha laminert glass som den innerste skal reflektere bildet fra prosjektor og andre siden kan innholde kunsteristisk glass( dekorativ vegg).

vi kan designet rommet som at det er to dører kan lukkes og åpnes for å spare plass.