Konsept bygning

Prosjektdetaljer
Dato 19 Oct 2020
Tid 3 timer
Kurs IDG2000
Metoder Skisser, storyboard, notater
Målgruppe Studenter
Teknologi VR/video
Materialer Papir

Showing the way

Skapere:
Ine Bolsveen
Samarbeider:
Leonard Avdullahu, Benedicte Clarke, Frode Lien
Kategori:
Konsept
Beskrivelse:
Konseptet går ut på at en person følger en rullestolbruker til forelesning, der de kommer over en rekke hindringer. Målgruppen er studenter og målet er at målgruppen vil få empati for rullestolbrukeren da de får se problemene personen må gjennom, i situasjonen det skjer. Her vil vi spille på mottakerens følelser da de ser på videoen gjennom VR brillene. Fokuset til konseptet er å vise hva som ikke er universelt utformet i denne situasjonen.

Interaksjon:
Mottakeren av produktet vil se på videoen gjennom VR briller. Da vil det vekkes følelser og tanker rundt universell utforming. De vil også tenke på hva som ikke er universelt utformet, og hva som er det.

Steg 1-2-3:
Fire studenter møtes i gangen på skolen. De skal opp i 2. etg for å delta i forelesning. En av studentene er rullestolbruker og må finne en alternativ vei opp. Du er den ene studenten og vil følge rullestolbrukeren for å holde han med selskap. I neste bilde ser du to av vennene gå opp trappen. Deretter snur du deg og ser ned på vennen i rullestol.
Første hindring rullestolbrukeren kommer over er bord og stoler plassert i gangen. Han mister en blyant som triller under disse møblene så han ikke får tak i den. En forbipasserende plukker opp blyanten og gir den til rullestolbrukeren.
Videre nedover gangen møter dere en litt høy dørstokk. Rullestolbrukenen sliter med å komme seg over den, men ville ikke ha hjelp. Han kom seg over til slutt og kom fram til heisen. Heisturen går bra da dette er en funksjon som spesielt er laget for folk i denne situasjonen.

Da vi kommer opp i 2. etg ser du ut i gangen at det er fult av folk. Ingen flytter seg for dere, så du må gå foran for å lage vei. Ute i folkemengden ser du framover på alle menneskene, før du deretter ser over skuldere og ned på vennen i rullestol.

Dere ankommer sent til forelesningen og forstyrrer foreleseren. Dette er en konsekvens av dårlig tilrettelagt framkomst på skole. Du ser rundt i auditoriet, påforeleseren som er misfornøyd på grunn av avbrytelse, og på de to vennene som allerede har ankommet auditoriet.

Les mer:
[Edit:NTNU]