Konsept: spill

Prosjektdetaljer
Dato 20.10.20
Tid 3 timer
Kurs IDG2000
Metoder Skissing, storyboard
Målgruppe Studenter
Teknologi VR
Materialer .

[Edit:Oneliner, catch phrase, poetisk frase]

Skapere:
Benedicte
Samarbeidere:
Leonard, Ine, Frode
Kategori:
Konsept
Beskrivelse:
VR spillet har som mål å gi en bedre forståelse for hvorfor universell utforming er viktig. Ved å sette seg i skoene til for med nedsetninger blir opplevelsen med realistisk, og empatien større. Brukeren skal orientere seg rundt i et bygget som er dårlig universell utformet, og fullføre oppgaver som ellers kanskje kunne vært lett. Nedsettingene og den dårlige utformingen på både produkter og bygget gjør oppgavene vanskeligere enn de trenger å være.

Interaksjon:
Ta på deg VR brillene og velg ut ifra menyen. Du kan velge mellom god og dårlig utforming for sammenligning. Hvilken hemning vil du låne skoene til? Oppgaver med instruksjoner vil komme underveis som man orienterer seg rundt i bygget.

Steg 1-2-3:
Kart for å illustrere hvordan det kan være å orientere seg rundt I et dårlig utformet bygg. I spillet vil det etasjene være større, og ha flere mellom planer. Det vil også være mennesker og objekter I veien.
Dårlig universelt utformet etasje. Fører til vanskeligheter med å orientere seg rundt. Spillet spilles I 1. perspektiv og kartene vil ikke være synlig. Oppgaver vil komme undervise som fører til utfordringer på grunn av dårlig utforming. Det vil være mangler på indikatorer i forhold til hvor man er i bygget.
Man skal gå inn på et rom, men som følge av dårlig telesystem er det svært vanskelig å finne frem. Det er også tenkt å være en del mennesker som gjør orientering vanskeligere.
||Brannalarmen har gått. Kom deg ut så fort som mulig for å komme deg i sikkerhet. Følg de blå pilene for hjelp. || Her er det tenkt en oppgave for en som er fargeblind. Ettersom fargene blir like eller blander seg vil ikke pilene kunne guide på samme måte. Her er det viktig at fargene også korresponderer gjennom helle spillet og at fargene til pilene blir valgt taktisk.
Les mer:
[Edit:NTNU]