Chatbot

Prosjektdetaljer
Dato 4. november 2020
Tid 2 Dager
Kurs IDG 2000
Metoder Konseptutvikling
Målgruppe Folk som har behov for å endre sine spisevaner som følge av medisinske årsaker
Teknologi Chatbot
Materialer Figma, penn og papir

Trenger du hjelp? Snakk med meg!

Skapere:
Alexander Lunderø
Samarbeidere:
Maria Tikhomirova, Karoline Idsø Linder, Johanne Lyster Strande, Abdirahman Ahmed
Kategori:
#idg2000 #prosjekt #ntnu #concept #design #chatbot
Beskrivelse:
Konseptet går ut på at det finnes et nettsted man kan oppsøke for å finne råd om kosthold, sykdommer eller trening. som bruker trykker man på det som gjelder for en selv og kommer fram til riktig løsning eller svar. Om ikke chatboten kan hjelpe deg kan det ringes til et telefonnummer for å få mer hjelp og veiledning.

Interaksjon:

Chatboten kan brukes i nettlesere, og gir råd når brukeren trykker med musepekeren på den kategorien hun/han ønsker. Svarene er generert automatisk av chatboten, og dersom man ikke får svar på det man trenger hjelp til, vil brukeren kunne trykke på kontaktinformasjon til videre veiledning.

Steg 1-2-3:
1: Åpne chatboten i nettleseren og spør om hjelp ved å trykke på den kategorien man ønsker hjelp eller tips innenfor.

2: Deretter vil man bli sendt videre til nye kategorier innenfor det man først valgte, der man igjen kan trykke på det man trenger tips til.

3: Ved å trykke seg videre kan man for eksempel få tips til ukesmeny, der alle allergener og helsetilstander er listet opp slik at man kan velge ukesmeny som er tilpasset brukeren. Dersom man ikke får hjelp til det man trenger fra chatboten kan det ringes til et telefonnummer for å få mer hjelp og veiledning.

Konsept: