Food Tablet

Prosjektdetaljer
Dato 04 november 2020
Tid 2 dager
Kurs IDG 2000
Metoder Konseptutvikling
Målgruppe Folk som har behov for å endre sine spisevaner som følge av medisinske årsaker
Teknologi Tablet, app, vekt
Materialer Figma, penn og papir, tablet

Vei maten og se hva den inneholder!

Skapere:
Karoline Idsø Linder
Samarbeidere:
Maria Tikhomirova, Alexander Lunderø, Johanne Lyster Strande, Abdirahman Ahmed
Kategori:
#idg2000 #ntnu #concept #design #tablet
Beskrivelse:
Tablet med innebygd vekt, der man kan registrere det man spiser ved scanning eller ved hjelp av bildefunksjon, for deretter å kunne bruke hjelpemidlet til å veie mengden man spiser. Informasjon om de ulike matvarene får man kommunisert til nettbrettet, slik at man alltid vet om man spiser riktig mengde av ulike næringsstoffer. Slik kan man til enhver tid overvåke kostholdet og passe på at man spiser riktig i forhold til egen tilstand. Ved behov kan man få mer konkret ekspertveiledning. Tjenesten er også koblet opp mot legejournal.

Interaksjon:
Tableten har en innebygd app. Tableten legges flat på et bord, tallerkenen plasseres oppå tableten. Man bruker lette fingertrykk for å navigere seg videre gjennom appen. Sensorer inni tableten vil registrere maten som er på tallerkenen på samme måte som med en vekt. Vekten skal være godt synlig og lett tilgjengelig i appen, slik at brukeren lett kan registrere maten.

Steg 1-2-3:
1: Åpne appen og man får opp hovedmenyen, plassér maten innenfor sirkelen, gjerne på en tallerken.

2: Bruk Tara for å nullstille vekten av tallerken.

3: Deretter trykker man på “vei mat” for å veie maten. Det kommer opp hvor mye karbohydrater, proteiner og vitaminer osv. det er i maten man har veid og skal spise. Videre kan man velge å få flere kostholdsråd fra ernæringsfysiolog, spørre om spørsmål du lurer på eller velge matplan etter egne ønsker.