Sirkku Rintamäen kirkkomusiikin taiteelliseen tohtorintutkintoon liittyvän tutkielman videolinkit ovat tämän eksposition alisivuilla. Lista videoista löytyy klikkaamalla etusivun vasemmassa yläkulmassa löytyvää Contents -valikkoa. Tutkielma on luettavissa Taideyliopiston avoimessa julkaisuarkistossa Tajussa.

 

Virsileikki (13.10.2018 Musiikkitalon Organo-sali, Helsinki) oli Sirkku Rintamäen tohtorintutkinnon taiteelliseen opinnäytteeseen sisältynyt työpajan ja konsertin muodostama kokonaisuus, jossa yleisö osallistui virren luomiseen ja toteuttamiseen muun muassa laulaen, soittaen, maalaten ja tanssien. Virsileikkiin kuului seitsemän osiota: Keinu, Piiri, Tarina, Piilo, Turva, Karuselli ja Piilo.


Sirkku Rintamäki, laulu ja piano

Elsa Sihvola, laulu ja sello

Tero Pajunen, laulu, viulu, kitara

Jarmo Julkunen, kitara, ukulele, kantele

Johanna Halén, tanssi

Mirja Ilkka, kuvataide

Jukka Kolimaa, valot

Hanna Autio, tekninen assistentti 

 

Äänitys: Mikko Ingman

Videoiden kuvaus ja editointi: Aki ja Jarkko Rintamäki


Nykyvirsi (25.10.2020, Olarin kirkko, Espoo) oli Sirkku Rintamäen tohtorintutkinnon viides taiteellisen opinnäytteen osio, jossa hän loi moniaistisen virsitilan yhdistellen eri tavoin toteutettuja villivirsiä, tilaussävellyksiä, kuvataidetta ja liikettä. Videolla hän laulaa yhdessä Titta Lampelan kanssa säveltämänsä villivirren Siintelisit silmilleni (san. Kaisa Raittila). Pianistina on Eveliina Sumelius-Lindblom.

 

Äänitys: Jouni Salmi

Videon kuvaus ja editointi: Jarkko Rintamäki


 Villivirrestä Virsileikkiin:

Virren luomisesta luovaan virteen