Food tablet

Prosjektdetaljer
Dato 16.11.20
Tid 12 timer
Kurs IDG 2000
Metoder Prototyping
Målgruppe Folk som har behov for å endre sine spisevaner som følge av medisinske årsaker, og folk som vil følge med på vekten sin
Teknologi Tablet, app, vekt, premiere rush
Materialer Figma

Eat it your way

Skapere:
Maria Tikhomirova, Karoline Idsø Linder, Alexander Lunderø, Johanne Lyster Strande, Abdirahman Ahmed
Samarbeidere:
Vanja Falck
Kategori:
#ntnu, #idg2000, #design, #concept, #app, #prototype
Beskrivelse:
Foodtablet er en tablet med en innebygd app som hjelper deg med dine spisevaner, spesielt rettet mot de med sykdommer som diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, cøliaki og andre sykdommer eller allergener. Tanken er at dette skal være en statlig finansiert løsning, slik at alle kan få tilgang helt gratis. Tableten skal kunne hjelpe deg med å veie mat og lett kunne se næringsinnhold. I tillegg kan man finne matretter eller ukemenyer som er retten mot dine registrerte helseplager. Tanken var også at det finnes en chatbot funksjon som gjør at du kan spørre om spørsmål om det er noe du lurer på, men denne er ikke illustrert i prototypen vår. Vi er 5 studenter fra institutt design på NTNU i Gjøvik som har jobbet sammen på dette prosjektet. Dermed er dette bare en tidlig prototype av appen.

Interaksjon:
Tableten har en innebygd app, der man kan legge tableten flat på et bord, tallerkenen plasseres oppå tableten. Man bruker fingertrykk for å lett navigere seg videre. Sensorer inni tableten vil kunne registrere hvor mye mat som er på tallerkenen på samme måte som i en vekt. Vekten vil komme opp godt til syne i appen, slik at brukerene lett kan registrere maten.

Steg 1-2-3:
1: Åpne appen og man får opp hovedmenyen, trykk på "vei mat" for å starte veiingen.
2: Plassér en tallerken på vekten og nullstill ved å trykk på "tara", da vil vekten kun veie maten og ikke tallerkenen i seg selv.
3: Ved å trykke på "valg" velger man ønsket måleenhet for det som skal veies.
4: Nå vil appen veie maten og sende deg videre til en "velg mat" meny, der man skriver inn og velger den type mat man har veid. Slik kan man se næringsinnholdet til maten.
5: Etter man har veid ferdig maten kan du velge å få kostholdsråd videre fra ernæringsfysiolog, spørre om spørsmål du lurer på eller du kan velge en matplan etter eget ønske i menyen øverst i appen. På egen profil kan også koble til egen helsejournal via helsenorge. Registrere helseplager og man kan se dagens næringsinnhold.

6: Her kan man se om hvordan man ligger an i forhold til dagens næringsinnhold, hva man burde spise mer av eller mindre av.

7: Videre kan man registerer enkelt matvarer eller matretter man spiser til et hvert måltid, dette er tenkt at registerer seg i dagens oppsummering og ligger lagret for alle til en hver tid, i videoen har vi ikke fått demonstrert dette grunnet tid.