Prototype – VR-video

Prosjektdetaljer
Dato 25.11.2020
Tid 10 timer
Kurs IDG 2000
Metoder Samarbeid, diskusjon, skisser, storyboard
Målgruppe Studenter
Teknologi VR
Materialer papir (A4)

Utvid kunnskap om den fremtidige verden

Skapere:
Ine H. Bolsveen, Leonard Avdullahu, Benedicte Clarke, Frode Lien
Samarbeidere:
Kategori:
#skisse #prosjekt #storyboard #produkt
Beskrivelse:
Prosjektet med tittel Prototype – VR-video, har som mål å gi et inntrykk til studenter om hva som er godt universelt utformet, og hva som ikke fungerer i hverdagen til folk med ulike hemninger. Dette vises gjennom bruk av VR-briller og video som formidler et følelsesrettet budskap. Dette er for å hjelpe studenter med å forstå vanskeligheter ved dårlig universell utforming. Vi var fire personer fra Velferdsteknologi på tvers av fag, som jobbet sammen om prosjektet. Prototypen består av et storyboard som gir ett inntrykk av hvordan videoen ville utartet seg. Vi valgte å gjøre det på denne måten på grunn av vanskeligheter som kom av ulike timeplaner og liten mulighet for møter og samarbeid. Det hadde vært en mulighet å laget en video som prototype, men tiden strakk ikke til denne gangen.

Interaksjon:
Interaksjonen med prototypen fungerer ved at brukerene ser for seg hvordan dett ville være å stå i situasjonen. Med utgangspunkt i at prototypen hadde vært en fungerende video ville mottakeren brukt VR-briller for å selv være plassert i situasjonen og få et innblikk i hverdanen til en person i rullestol. Mottakeren med VR-brillene vil sitte/stå å se på hendelsesforløpet. Personen skal da kunne snu på hodet og se seg rundt for å se omgivelsene han/hun/hen befinner seg i. Da vil prototypen lyse opp kunnskapsmessig for mottakeren, og mottakeren ville forhåpentligvis blitt følelsesmessig preget av å være så nær noen i vanskelige situasjoner som fort kan skje i personens hverdag.

Steg 1-2-3:
Prosjektet startet med konsept-arbeid og diskutering i gruppa. Da konseptene var ferdig, planla vi prototypen. Først planla vi historieforløpet til videoen, for så å finne ut den beste måten å legge opp historien med tanke på de ulike universelle utformingene som skulle legges frem. Så ble storyboardet planlagt gjennom enkle skisser. Til slutt ble prototypen tegnet og forklart. Alt dette kan sees under.

Notater fra planlegging av storyboard og historien:




Ferdig storyboard som prototype. Her med forklaring på bildene for en mer helhetlig følelse av hvordan videoen skulle vært:
















5 minutter lang introduksjonsvideo som gir ett inntrykk av produktet ved hjelp av intervju og kommentarer av andre studenter:

Les mer:
NTNU