Historien om Pladespiller symfonien startede dengang Lawand Shakur Othman fandt en paldespiller i en skraldespand i et socialt udsat boligomåde. Sammen med denne pladespiller var der et par plader, og en af disse plader var en klassisk plade. Den skulle vise sig at kickstarte drømmen for Lawand om at skrive en Symfoni for pladespilleren.

 

Igennem sin forskning som er præsenteret her på hjemmesiden samles der empiri, ideer og der bliver foretaget en række forsøg som udmunder sig i værker af både audio og video formater. Der bliver forsket i byggeklodser som kan udvide den pladespilleristiske værktøjskasse, disse byggeklodser kredser om scratching, pladeformater, Præpareret, melodisk og polyfonisk pladespillerisme.

 

Denne forskning har været fundamentet for at Lawand nu skal opføre sin pladespiller symfoni den 23Juni 2022 på Rytmisk Musikkonservatorium i København.

 

Men kan man bare tage en masse pladespillere og skrive polyfonisk musik på dem ved at sammenspille dem? Eller er det dogmer omkring bruget af ordet Symfoni? Denne forsknings opgave kommer ser også på den historiske Kontekstualisering af pladespilleren og sætter den op imod nutidens samfundsmæssige værdier, hvorfor der også redegøres for vigtigheden af at et vestligt klassisk musikudtryk som “Symfoni” bliver sammensat med et forbrugsprodukt som “pladespilleren”.

 

Lawand Shakur Othman aka Turkman Souljah