"Inside Wood" - Exhibition at Milano Design Week

Avdeling for design ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen har deltatt med prosjektet «Inside Wood» ved den årlige «Milano Design Week». Den offisielle åpning av utstillingen var 12. april, men allerede 8. april besøkte HM Kong Harald og HM Dronning Sonja utstillingen, med en solid delegasjon fra UD, ambassade og statsråder.

Utgangspunkt for utstillingen er materialet tre – med alle sine ulike kvaliteter. Både faglig ansatte og studenter har vært involvert i prosjektet ved å utforske muligheter og utfordre våre refleksjoner og kunnskaper om bruken av trevirke.

Jeg arbeider med tre som en kvalitet i universell design og tilgjengelighet. Med fokus på sanselige kvaliteter. Til utstillingen i Milano har vi bygget en rampe for å gjøre rommet fysisk tilgjengelig for alle. Samtidig ville vi gjøre det til en universell og sanselig opplevelse å bevege seg langs rampen, der flere sanser blir stimulert. Vi bygget vegger av ulike typer tre med ulike strukturer som igjen gir ulik taktilitet, akustikk, lukt og utseende.

La følesansen berøre ulike treslag og overflater, la luktesansen kjenne duften av materialene, la høresansen få ulike opplevelser med stillhet, lyd og gjenklang og la synssansen få glede av form, farger, lys og materialer. Alle, uansett tap av ulike sanser og funksjoner, må få tilgang til å oppleve rommet.