System basert på sosiale medier

Prosjektdetaljer
Dato 23.10.2020
Tid 15 timer
Kurs IDG 2000
Metoder Sketching, prototyping
Målgruppe Ansatte i helsesektor/medlemmer av HelseInn
Teknologi Internet/Figma
Materialer Digitale platformer

Aktiverer og bringer aktører sammen

Skapere:
Gabriel Marques, Peik Amund Sæther Behrns, Cecilie Le Divenah, Andrea Kristoffersen, Anna Roksvåg
Samarbeider:
Samarbeider med HelseInn som del av et skoleprosjekt
Kategori:
#helse #velferdsteknologi #konsept #kartlegging #informasjonsvisualisering
Beskrivelse:
Aktører kan lage egen profil i en database. Disse kan legge til info om seg selv, samt sette opp tilknytning til andre aktører, kommune og Sykehuset Innlandet. Kommuner kan være "samlingspunkter" der lokale aktører kan samles for så å knyttes opp mot Sykehuset Innlandet. (Dette er en av tre konsepter. Linken til de andre finner du på bunnen av siden.)

Interaksjon:
Hver aktør med en profil kan søke opp andre aktører, samt kommuner og sykehuset. Aktører kan ta kontakt med hverandre og sette opp samrabeid seg i mellom. De kan også organisere seg under kommuner, som så kan organisere seg i forhold til Sykehuset Innlandet.

Målgruppe:
Helsepersonell og medlemmer av HelseInn.

Steg 1-2-3:
Vi begynte med å snakke med medlemmer av HelseInn for finne ut hva de trengte i sin løsning. De fortalte at de trengte en oversikt over kompetanseforaer i Innlandet som er knyttet opp mot sykehuset Innlandet. Vi bestemte oss for å lage et organisasjonskart over disse ulike aktørene og hvordan de er knyttet opp mot sykehuset. Da det er mye informasjon å hente inn for oss direkte så vi for oss en løsning der aktører selv kan laste opp sin informasjon som er relevant. Det virket hensiktsmessig at aktørene kunne kommunisere med hverandre direkte, samt oppsøke andre aktører for å planlegge samrabeid. Derfor så vi for oss et system som er inspirert av sosiale medier.
Skisser:

Resten av prototypene
Organisasjonskart Innlandet
Kart over Innlandet
System inspirert av sosiale medier (denne siden)