Informasjonstjeneste for samhandling mellom helsetjenester

Prosjektdetaljer
Dato 22.11.2020
Tid 16 timer
Kurs IDG 2000
Metoder Sketching, prototyping, figma.
Målgruppe Ansatte i helsesektor/medlemmer av HelseInn
Teknologi Internet/Figma
Materialer Digitale platformer

Oversikt over helsetilbud i Innlandet

Skapere:
Gabriel Marques, Peik Amund Sæther Behrns, Cecilie Le Divenah, Andrea Kristoffersen, Anna Roksvåg
Samarbeider:
Samarbeider med HelseInn som del av et skoleprosjekt.
Kategori:
#helse #velferdsteknologi #konsept #kartlegging #informasjonsvisualisering
Beskrivelse:
Digital, interaktiv oversikt over organisasjonene innad i sykehuset Innlandet og deres tilknyttning til kommunene, samt deres kompetanseområder.

Interaksjon:
Trykk på en organisasjon/fora i baren øverst på siden for å få opp info. Siden som kommer opp inneholder punkter man kan trykke seg videre på. Disse leder til mer detaljert informasjon som kontaktinfo, detaljer om ansvarsområde og tilhørighet. Hva slags informasjon som dukker opp skal komme frem av teksten på siden. Under baren med organisasjoner, men over informasjonen på siden, finner man en navigasjonsbar som kan brukes til å navigere mellom sider som hører til tråden man har startet på.

Målgruppe:
Helsepersonell og medlemmer av HelseInn. Det skal være et nyttig verktøy som skal hjelpe helsepersonell å få oversikt over hva som fins innenfor helsesektoren. Det skal gjøre det enklere å henvise og tilpasse pasientenes behov for behandling.

Steg 1-2-3:
Vi begynte med å snakke med medlemmer av HelseInn for finne ut hva de trengte i sin løsning. De fortalte at de trengte en oversikt over kompetanseforaer i Innlandet som er knyttet opp mot sykehuset Innlandet. Vi bestemte oss for å lage et organisasjonskart over disse ulike aktørene og hvordan de er knyttet opp mot sykehuset. Etter tilbakemelding fra oppdragsgivere, samt kontakt med sykehuset Innlandet, fikk vi en bedre forståelse av organisasjonsstrukturen vi skulle fremstille og fokuserte på å lage en enkelt navigerbar struktur for informasjonen. Fokus lå da på hvordan nettsiden skulle virke intuitiv og oversiktlig. Vi fokuserte derfor ikke på å fylle ut den faktiske informasjonen så detaljert som mulig, da dette ikke er relevant for en prototype som demonstrerer funksjon, og er er jobben til et datainnsamling/dataanalyse-team når et evntuelt ferdig produkt skal utvikles. Løsningen skal være tilgjengelig på forsiden til HelseInn sin nettside, under en knapp som heter "database" eller "informasjonsnettverk". Hvis vi skulle ha utviklet prototypen mer ville vi presentert innholdet mer visuelt med ikoner i stedet for tekst enkelte stedet. Med ikoner kan siden bli mer visuell, og dermed mer lesbar. For eksempel kan "kontaktinformasjon" byttes ut med et telefonikon.
Ler mer:
Prototype
Skisser: