Hafu-appen

Registrering er kjapp med Hafu App

Skapere

Erlend Stenersen Sæth, Sopitra Shimano, Louise Sade Vedvik, Ahmed Keyse M Rooble, Ragni Støen

Kategori

#hafu #prosjekt #ntnu #design, #elektronisk #registreringssystem #app #sjekk-inn

Beskrivelse

Vi har laget en klikkbar prototype for en app for elektronisk registreringssystem for ungdomsklubben “HAFU” i Hunndalen, som både har funksjoner for ungdommer, frivillige og adminer/de som styrer klubben. Den består primært i at ungdommen registrerer seg i et skjema når de skal inn og ut av huset, og at admin kan logge seg inn i appen og se en oversikt over hvilke ungdom som er tilstede. Første gang du bruker HAFU-appen blir du bedt om å lage/registrere en HAFU-bruker med fullt navn, passord, fødselsdato, telefonnummer og epost, og evt. bilde og beskrivelse av deg selv om man ønsker (alt dette utenom navn kan endres i etterkant). HAFU-brukeren vil ha ulike funksjoner basert på om man er en besøkende/ungdom eller en admin. I appen kan man som gjest, altså uten å logge inn, lese generelt om HAFU, som f.eks. om opprinnelse og hjelperollen, eller søke om frivillig hjelperolle med fullt navn, telefonnummer, epost og en kort tekst. Som innlogget ungdom kan man i tillegg registrere at man er i Huset og endre sin egen profil, som andre som er innlogget kan se. Som admin kan man i tillegg ha tilgang til en oversikt med liste over personer som har registrert seg denne uken, der rød farge symboliserer at de ikke er til stede, og grønn registrerer at det er i Huset akkurat nå. Ellers kan admin også kontakte de ungdommene som er i listen over ungdommer i huset, om det skulle være noe spesielt de ønsker å fortelle ungdommene over appen.

Interaksjon

Man bruker mobiltelefonen sin eller nettbrettet sitt for å laste ned appen, registrere HAFU-bruker i appen og utføre de forskjellige funksjonene, som å registrere at man går inn og ut i Huset.

Steg 1-2-3:

  1. Last ned appen på mobiltelefon eller nettbrett.
  2. Registrer HAFU-bruker med fullt navn, passord, fødselsdato, telefonnummer og epost ved å følge steg i appen.
  3. Registrer deg inn og ut av Huset i registrerringsskjemaet i appen ved å klikke seg gjennom prosessen.
  4. Admin kan se hvem som befinner seg i Huset ved å ha logget inn på sin Hafu-bruker i et eget delnettsted kun tilgjengelig for admin-brukere, og eventuelt kontakte ungdommer ved behov.

Prosjektdetaljer
Dato 19. oktober 2020
Tid Seks dager
Kurs IDG2000 Områdeemne Velferdsteknologi på tvers av fag
Metoder Wireframing/skissering, digital lo-fi prototyping, idemyldring
Målgruppe Ungdom fra 13 til 17 år.
Teknologi Digitale designverkøy som prototypingsverktøyet Figma og idemyldringsverktøyet Miro, mobil/tablet
Materialer Papir/plakat, klikkbar prototype

3 Bilder av prototype

Bilde av skissering/prosess

Link til klikkbar prototype

https://www.figma.com/proto/OkUQcuPqqkjf3zmJvqSllp/HAFU-appen-Prototype?node-id=31%3A150&scaling=scale-down

Intruksjonsvideo av prototype