POLITISK SKRIFTEMÅL*

Bærer du på en politisk bekjennelse?

Kanskje tror din ­familie at du stemmer 

på Høyre men så har du ­alltid lagt din 

stemme på Miljøpartiet de grønne? 

Er du politisk aktiv og har fått inngå noen

kompromiss som fremdeles rir deg som et mareritt i ulvetimen? Stemmer du Rødt men tenker at Venstre har noen gode poeng?

 

Stemmedepartementet** tilbyr 10 plasser 

med politisk skriftemål ­onsdag 15. november i Møllendal Paviljong. Du er anonym og får en 20 minutter lang samtale med samtalepartner Maria Pohl.

HVA ER DETTE?

*Politisk skriftemål er et delprosjekt i det overordnede ph.d.-prosjektet Saker som kan vara sant som ledes av stipendiat Ingrid Rundberg. I prosjektet Politisk skriftemål ønsker Ingrid å undersøke hvilke typer av politisk konflikt som kan eksistere i oss. 

 

** Stemmedepartementet er et imaginert departement som inngår i prosjektet Saker som kan vara sant. Dette departementet har tre oppgaver: (1) Utvikle verktøy for politisk introspeksjon. (2) Dele og formidle de besvarelsene som blir laget gjennom disse verktøyene. (3) Folkbildning.

 

Politisk skriftemål er et av flere verktøy for introspeksjon som blitt utviklet i prosjektet Saker som kan vara sant. 

FREMGANGSMÅTE

Du møter utenfor Møllendal paviljong (Møllendalsveien 60Q), på det tidspunktet du er tildelt via mail. Der møter du Hedda som er assistent og som informerer deg om hva som skal skje. Du signerer et skjema der du gir ditt samtykke til å bidra til dette forskningsprosjektet, denne informasjonen får du også skriftlig med deg hjem. Etter dette får du møte psykolog Maria Pohl i en maks tjue minutters samtale som fokuserer på din indre politiske bekjennelse.

I løpet av samtalen skriver Maria notater (disse notatene er rådata i prosjektet) om det som blir sagt. Etter at du har avgitt ditt politiske skriftemål, vil Maria redigere notatene sine til en mer lesbar tekst. Disse bearbeidede tekstene vil bli publisert og tilgjengeliggjort for publikum i forbindelse med visning av det kunstneriske resultatet av PhD-prosjektet våren 2024 på Bergen offentlige bibliotek (eksakt dato kommer).

FOR PÅMELDING, SEND EN MAIL TIL:

 

ingrid.rundberg@uib.no


Ledige timer

 

12:00                15:30          

12:30                16:00                     

13:00                17:00         

13:30                17:30

14:30                18:00

 

Når en time er booket og bekreftet blir den overstrøket. Du møter opp på Møllendal paviljong, adresse Møllendalsveien 60 Q.

 

(Foto: Bergen Kommune / Domantas Stukas)

Dette skjer med ditt skriftemål etter at det er avgitt:

 

1. Du snakker med Maria om din indre politiske bekjennelse.

 

2. Maria skriver notater under samtalen om hva som blir sagt. Notatene er det som kalles rådata i denne undersøkelsen.

 

3. Maria bearbeider notatene til en mer lesbar tekst. Informantene avidentifiseres slik at alle som deltar i undersøkelsen blir anonymisert.

 

4. Rådata slettes og fysiske notater makuleres.

 

5. De berabeidede tekstene sendes til Ingrid (prosjektleder og kontaktperson). 

 

6. Tekstene forbereds for publisering og designes.

 

7. Bidragene publiseres og presenteres for allmenheten ved PhD-prosjektets sluttutstilling i mars 2024 på Bergen offentlige bibliotek, 5.-8. mars, 2024.

 

 

Etikk

 

Politisk skriftemål er et forskningsprosjekt som følger generelle forskningsetiske retningslinjer, utarbeidet av De nasjonale forskningsetiske komiteene. Siden informatene, altså den som avleverer et politisk skriftemål, deler sine personlige opplevelser, skal disse behandles og dokumenteres med respekt. Informanten signerer før hen skrifter et samtykkesskjema, dette forvares i en safe i 10 år, så makuleres det. 

 

Som informant har du, uten å oppgi en spesifikk grunn, rett å forlate prosjektet frem til det tidspunkt der rådata slettes. Etter dette tidspunktet er alle i undersøkelsen anonymisert til den grad at det ikke lengre er mulig å finne frem til en spesifikk person. Se punkt 4.

 

For å delta i prosjektet må du være over 18 år og være stemmeberettiget i Kommunestyre- og fylkestingsvalg.

Vi arbeider i denne undersøkelsen:

Ingrid Rundberg er kontaktperson og prosjektleder for undersøkelsen «Politisk skriftemål». Hun er stipendiat ved Institutt for design, Universitetet i Bergen og er visuell kommunikasjonsdesigner. Ved påmelding til prosjektet og spørsmål, send en mail til ingrid.rundberg@uib.no.

Maria Pohl er psykolog, utdannet ved Göteborgs Universitet, Sverige, og er din samtalepartner under ditt politiske skriftemål. Maria har flerårig arbeidslivserfaring fra psykologfaget i Sverige.

Hedda Halvorsen er assistent i denne undersøkelsen. Hun er student på masterprogrammet i design ved Institutt for design. Hun er visuell kommunikasjonsdesigner og har fra tidligere bachelor i filosofi fra UiB. Du møter Hedda når du registrer deg for samtale på oppmøteplassen ved Møllendal Paviljong, Møllendasveien 60 Q.