Wat vind je op deze pagina? 1. Verslagen Research days 


Wat neem je mee? 

Introductie: 

Tijdens de Research days kregen we de kans om met verschillende experts binnen en buiten ons eigen werkveld te praten. Ik vond dit altijd zeer interessante gesprekken met nieuwe, verhelderende inzichten. Natuurlijk leg ik ook dingen naast mij neer en neem ik niet alles mee. Ik heb in totaal vier gesprekken kunnen voeren en hier heb ik verslagen van gemaakt waar ik de belangrijkste inzichten in heb gemarkeerd. Deze neem ik ook mee met de rest van mijn onderzoek. Bij elk gesprek heb ik geprobeerd op voorhand vragen op te stellen en deze te baseren op de expertise van de experten zelf, zodat ik de meest zinvolle informatie kreeg. Daardoor was elk gesprek steeds verrassend en bracht het nieuwe perspectieven met zich mee. 

Note: Door andere verplichtingen binnen mijn praktijk, heb ik twee Research days niet kunnen bijwonen. Dit gaat over Research day 2 en het Research festival. Uit de andere dagen heb ik begeleidingsverslagen opgesteld waar ik vooral uithaal wat ik meeneem en wat ik laat liggen. 

Wat neem ik mee? 

Begeleidingsverslagen:


  • Methoden om een voorstelling te maken, om een boodschap over te brengen. (Helene)
  • Mensen zullen ook weerstand bieden en die weerstand opzoeken is interessant (Jesse)
  • Opzoek gaan naar wat er gewerkt heeft tijdens het repetitieproces en wat niet? Wat doet kledij? Wat doet de dynamiek van een groep? Het repetitieproces analyseren. (Corien) 
  • Literatuur koppelen aan mijn repetitieproces, aan mijn ondervindingen. (Corien)
  • Educatieve waarde en artistieke waarde van mijn onderzoek samenbrengen. (Klaas)