SKAPA EXPOSITIONER I RESEARCH CATALOGUE

Alla masterstudenter, doktorander och forskare på Stockholms konstnärliga högskola ska ha ett upgraderat konto i Research Catalogue.


Den här sidan ger dig som arbetar på SKH en steg-för-steg-introduktion till processen från att bli medlem i Research Catalogue till att publicera din exposition. Längst ner på sidan hittar du länkar till fler instruktioner, information om hur du bokar workshops och vem du kan kontakta om du behöver mer hjälp. Lycka till!

Steg 1: Börja med att skapa ett konto i Research Catalogue och bli medlem i vår portal

Skapa ett baskonto (Basic account) i Research Catalogue (RC) genom att gå till ”Register” på RC:s webbplats. Skriv in ditt namn, e-post och ett lösenord. Verifiera din e-postadress (en verifikation skickas till din e-postadress) och logga därefter in på din Research Catalogue profil.

Vi rekommenderar att du använder din uniarts-epost när du registrerar dig. E-postadressen går att ändra i efterhand.
Din profil kommer att vara osynlig tills du väljer att göra den publik.

Som medlem i SKH:s portal behöver du inte skicka in en kopia på ditt pass eller ID-kort till Research Catalogue (som annars krävs vid uppgradering).

Kontakta oss om du upplever problem med att logga in.

Du måste ha ett uppgraderat konto för att kunna skapa expositioner. Vi kommer att uppgradera ditt baskonto (Basic account) så snart vi får in din medlemskapsförfrågan.


För att bli medlem i SKH:s portal, gå till din profilsida, klicka på länken “member of” (till höger om din profilbild), välj portalen Stockholm University of the Arts i listan som dyker upp och klicka “submit”. 


Uppgraderingen kan ta upp till 48 h eftersom vi gör detta manuellt.

 

Steg 2: Skapa en exposition

Ta del av våra instruktioner och boka workshops längre ner för att lära dig hur du skapar en exposition.


Här kommer en väldigt kort instruktion: Börja skapa din exposition genom att klicka på knappen "Create exposition" på din profilsida. Välj mellan Graphical editor (om du vill arbeta på en stor ”duk”) eller Block editor (om du vill skapa en mer artikelliknande exposition som anpassar sig efter skärmens storlek). Instruktioner och handledning finns längst ner på denna sida.

När du klickar på knappen "Create exposition" väljer du först vilken typ av format du vill ha (Graphical eller Block), sedan måste du fylla i titel på expositionen, sammanfattning och upphovsrätt (ditt namn) för att kunna fortsätta. Du kan ändra innehållet i efterhand. Sammanfattningen bör vara mer än bara en mening.

Din exposition kommer att vara privat och dold tills du väljer att dela/publicera den.

Expositioner skapade med hjälp av Graphical editor

Exempel 1

Exempel 2

Expositioner skapade med hjälp av Block editor

Exempel 1

Exempel 2

Steg 3: Publicera din exposition

Om din exposition godkänns kommer den att publiceras och marknadsföras på vår portalsida. Du hittar den under “Expositions” tillsammans med andra publicerade expositioner.→ En publicerad exposition kan inte redigeras eller raderas.
→ Om du är student kanske du inte behöver publicera din exposition, även om den är färdig. Fråga din lärare om du är osäker.
→ Kontakta oss om du har en publicerad exposition som inte syns på vår portalsida.
→ Om du vill publicera din exposition via en tidskrift så måste du ta del av deras publiceringsprocess. I de flesta fall skiljer den sig från vår.

 

Skicka in din exposition för granskning om du vill publicera den. Expositionen ska vara klar. Gå till din profilsida och klicka på meny-symbolen till höger om din exposition. Välj "Submit for review" och sedan Stockholm University of the Arts i listan. Avsluta med "submit". Din exposition kommer att granskas av biblioteket innan den godkänns för publicering.

Research Catalogue workshops, privatlektioneroch kontaktinfo

Research Catalogue instruktioner, videoanvisningar och information

Studenter, lärare, forskare och doktorander på SKH kan boka våra egna workshops och privatlektioner för att lära sig mer om Research Catalogue.


Språk: engelska eller svenska


En workshop inkluderar en introduktion till Research Catalogue, information om medlemskap, hur du skapar en exposition och hur du publicerar din exposition. Vi ses på SKH eller på Zoom.


Kontakt: Heidi Möller, Kommunikationsavdelningen, SKH
heidi.moller@uniarts.se

 

 Quick start to RC (snabbguide)


 RC extended Guide (detaljerad guide)


 Video tutorials by RC (videoansvisningar)


 Video tutorials by SKH (videoansvisningar)

 

 About RC (om Research Catalogue)


 Accessibility (tillgänglighet)


 FAQ (vanliga frågor)


 Obs! Samtliga länkar är på engelska.