In de methode van embedded vond ik het in eerste instantie moeilijk om een interessante manier te vinden om te onderzoeken, juist omdat ik in de vorige loop ook al erg zintuigelijk op de stoep aan het analyseren was. Hierdoor ben ik voor het logbook eerst op mijn eigen stoep gaan wandelen en heb ik van elke gevel in mijn straat een foto gemaakt om zo een soort profiel/doorsnede te maken van de stoep in zijn geheel.

 

Omdat het niet op elke dag droog weer was, ben ik veel gaan 'struinen' door google maps. Hier heb ik via google gekeken naar hoe mensen de stoep gebruiken. Zo zag ik mensen lekker op een bankje voor het huis gitaar spelen, zag ik een hele familie met hond lekker op de stoep borrelen, zag ik een barbecue midden op straat staan en ga zo maar door. Ik heb de afbeeldingen beneden weergeven, met het idee dat niemand het ooit zou zien, en ook heel snel met de meest slechte spelling destijds een titel gegeven. 

Ik vond het toch relevant om deze analyse op mijn research pagina te plaatsen omdat ik nu juist via een scherm, digitale media heb ik gekeken naar hoe mensen bewegen op de stoep maar ook hoe openbaar deze ruimte nou eigenlijk is? 

Een dag op de stoep

Het logboek

 

Om een dag mee te lopen met de stoep heb ik een logboek bijgehouden in mijn eigen buurt (Oosterparkbuurt, Amsterdam). Ik ben op verschillende plekken op de stoep voor een lange periode gaan verblijven en ben ik gaan kijken wat voor interacties er ontstonden op deze plekken van de stoep. Ik heb dit gedaan om er even goed bij stil te staan wat er te zien is op de stoep zonder zelf een ingreep te plegen of er iets aan te veranderen.

En juist te kijken naar de plek hoe het nu is.

Dit logboek is een uitgewerkte versie van beschrijvingen die ik met kladpapier heb bijgehouden op de stoep. Ik heb dit na mijn breaching experiment gedaan. Waardoor de loops een beetje in elkaar verlopen zijn.