Bjørnar Habbestad, fløyter

Hild Sofie Tafjord, horn

Michael Francis Duch, kontrabass

Lene Grenager, cello

 

www.lemur.fm

BIOGRAFIER

 

Michael Francis Duch (Trondheim, 1978) spiller kontrabass og er ansatt som førsteamanuensis ved NTNU. Han var kunststipendiat samme sted i perioden 200710 med prosjektet "Friimprovisasjon - Sjanger og Metode" hvor han forsket på friimprovisasjon og eksperimentell musikk. Han har vært involvert i mer enn 60 utgivelser, inkludert den kritikerroste plata Cornelius Cardew: Works 196070 med trioen Tilbury/Duch/Davies. Han spiller improvisert og komponert musikk både i soloformat og med ulike ensembler og har samarbeidet med Pauline Oliveros, Christian Wolff, Tony Conrad, Jennifer Walshe, for å nevne noen. Michael Duch er medlem av Akademiet for yngre forskere.

I Lemuria var Michael utøver, medkomponist og hadde særlig ansvar for partitur og libretto.

 

Lene Grenager (Halden, 1969) er komponist og cellist med utdanning fra Norges musikkhøgskole. Hun har skrevet verk for en rekke ensembler i inn- og utland i spennet fra solo til orkester. Hun har selv deltatt som musiker, komponist, produsent og dirigent på et 30-talls utgivelser og har spilt eller hatt verk på festivaler som Ultima, Stockholm New Music, Huddersfield CMF, Novembermusik, Donaueschinger Musiktage, FIMAV, Tectonics og Moldejazz for å nevne noen. I improvisasjonsensemblene SPUNK, Lemur, i duo med Sofia Jernberg og som solist har hun turnert i Europa, Canada og USA.

 

I Lemuria var Lene utøver, medkomponist og hadde særlig ansvar for matrise, tonerekke og partiturløsninger.

 

Bjørnar Habbestad (Bømlo, 1976) er musiker, komponist og lydkunstner. Han er utdannet i musikk, kunsthistorie og filosofi fra Bergen, London og Amsterdam og har arbeidet på kryss og tvers av sjangre og samtidige kunstuttrykk siden studiedagene. Som phd-stipendiat ved NMH har han forsket på samarbeidsprosesser mellom musikere og komponister. I dag er han aktiv som ensemblemusiker og solist innen samtidsmusikk og improvisasjon, elektroakustikk og lydkunst. Kunstnerisk leder i nyMusikk og direktør for plateselskapet +3DB records.

 

I Lemuria var Bjørnar utøver, medkomponist og hadde særlig ansvar for teknisk konsept og koordinering samt utforming av partitur.



Hild Sofie Tafjord (Sula, 1974) er musiker (valthorn og elektroniske instrumenter) komponist og pedagog. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole (19951999) og arbeider som ensemblemusiker og solist, blant annet som fast medlem av Lemur, SPUNK og Zeitkratzer. Hun har samarbeidet nært med bl.a TJO, Lotta Melin, Fred Frith, Fire Orchestra, Phantom Orchard m.fl. og har turnert i inn- og utland siden 1995. Tafjord har arbeidet med bl.a. dans, teater, installasjoner og performance, har medvirket på rundt 60 plater og har utgitt to soloutgivelser (picadisk og +3db). I 2017 var hun Artist in Residence ved EMS og studerer gestaltterapi ved Norsk Gestaltinstitutt.

 

I Lemuria var Hild utøver og medkomponist, med særlig ansvar for innstudering og samarbeid med sangerne.

 

Stine Janvin Motland er utøver og komponist født i Stavanger med base i Berlin. Med en instrumentalistisk og fysisk tilnærming utforsker hun stemmens akustiske potensial og grensene for hva en sanger kan, eller ikke kan være. Hennes arbeid inneholder elementer av konseptuell og spontan komposisjon, improvisasjon, performance og lydpoesi, og hun lar seg inspirere av tradisjoner innenfor elektronisk musikk, folkemusikk, ulike språk samt fugler og dyr. Ved siden av hennes egne initiativ som Stine II, framfører hun nyskrevet musikk, og medvirker som komponist, sanger, danser og skuespiller i flere tverrkunstneriske prosjekter. I 2014 ga Stine ut to soloalbum: Ok, wow (+3 dB) og In Labour (Pica Disk).


I Lemuria var Stine utøver og medskaper av sangmaterialet.

 

Unni Løvlid er en folkesanger fra Hornindal, som i 2015 vant Landskappleiken i vokal folkemusikk. Unni er kjent for å ta folkemusikken inn i andre musikalske landskap, ofte i retning samtidsmusikken. Hun har utgitt fem soloplater; So ro liten tull, VITA, RITE, LUX og HYMN, og har bidratt på en rekke andre innspillinger. Hun har jobbet tett sammen med Håkon Thelin de siste årene, og underviser på Norges musikkhøgskole i tillegg til å være frilanser. Fiona Talkington fra BBC beskrev Unnis stemme som “ren og direkte, som med letthet beveger seg mellom de skiftende stemningene”.

 

I Lemuria var Unni utøver, og medskaper av materialet for sangerne.

 

Thorolf Thuestad er lydkunstner, lyddesigner og kunst- og lydtekniker. Han studerte komposisjon og musikkteknologi ved Utrecht School of Arts og University of Illinois at Urbana-Champaign. Thorolf har vid erfaring fra scenekunst og samtidsmusikk og har vært del av et utall teater-, musikk- og sceneproduksjoner med hovedvekt på samtidige uttrykk. Han driver musikkteaterkompaniet Neither Nor sammen med Alwynne Pritchard, samt kunstnerkollektivet Kollisjonsindeks sammen med Roar Sletteland, med fokus på kinetiske skulpturer og musikkinstrumenter. Han er også medlem av BIT20 Ensemble, med ansvar for lydteknikk og de elektroakustiske elementer i deres produksjoner.

 

I Lemuria var Thorolf utøver, lydtekniker og medskaper, med særlig ansvar for spatsialisering og prosessering av sangerne.



Jeff Carey er aktiv som utøver og komponist av live elektronisk musikk og bygger sine egne lydsystemer fra grunnen og opp, utelukkende med egen teknologi. Carey var en sentral del av N Collective, bla. i ensemble som Office-R(6), USA/USB, SKIF+++ og har dukket opp på festivaler som Pixilerations, NIME, High Zero, Natt Jazz, Gaudeamus Live Electronic Music Festival, Sonic Acts XI, SEAMUS, Ekko Festival, NuMusic, Borealis, The Chelsea Museum, De Appel, Gaudeamus International Music Week, og The Night of the Unexpected. Carey er utdannet fra Institutt for sonologi i den Haag, Holland.

 

I Lemuria var Jeff utvikler, med ansvar for prosesseringsteknologien for instrumentalkvartetten.

 

Bernt Isak Wærstad

Bernt Isak Wærstad (1984) er musiker, lydkunstner, programmerer og instrumentdesigner med master i musikkteknologi fra NTNU. Som utøver operer han innen en rekke ulike sjangere som elektro-akustisk friimprovisasjon, støy og kunstrock. De siste årene har Wærstad utvidet sin virksomhet inn mot scenenkunstfeltet, der han har vært engasjert i en rekke prosjekter, sist på “New Skin” - vist på Ultimafestivalen 2017 - hvor han var engasjert som instrumentbygger, lyddesigner og utøvende lydtekniker. Teknologi og kunst ligger i kjernen av Wærstads virke, hans arbeid er en søken etter balansepunktet mellom de to. Wærstad er tilsatt som universitetslektor innen live elektronikk og instrumentdesign ved NTNU og NMH.

 

I Lemuria var Bernt Isak utvikler, med ansvar for automatisering av mixersoftware.