Exposition

BITCHES, Beauty standards investigation through the lens of cosmetic surgery, hyperfemininity & self-branding (last edited: 2023)

Royal Academy of Art, The Hague
Sacha Hoebergen

About this exposition

Thesis of the Royal Academy of Art, The Hague, 2023 BA Photography In deze research paper verken ik het hedendaagse schoonheidsideaal. Ik start mijn onderzoek vanuit een nieuwsgierigheid naar hoe cosmetische chirurgie een plek heeft in de wereld om ons heen, en in mijn eigen leven. Als ondergrond voor mijn onderzoek reageer ik op een aflevering van de podcast DAMN, HONEY waarin sociologe Giselinde Kuipers in gesprek gaat over haar research met betrekking tot het heersende schoonheidsideaal. Daarnaast reflecteer ik op persoonlijke ervaringen uit mijn jeugd en huidige leven. In de loop van het onderzoek verschuift mijn aandacht gedeeltelijk van cosmetische chirurgie naar het schoonheidsideaal en de complexiteit rondom ‘zien en gezien’ worden voor vrouwen(lichamen) in het publiekelijk domein. Naast deze theoretische verkenning plaats ik mijn gedachten in een visueel raamwerk dat bestaat uit relevante fotografie en veelal kritische documentaires over cosmetische chirurgie.
typeresearch exposition
keywordscosmetische chirurgie, hyperfemininity, schoonheidsideaal, male gaze, subcultuur, zien en gezien worden, vrouwen(lichamen) in het publiekelijk domein, vrouwen, sociologie
date30/06/2023
last modified30/06/2023
statusin review
share statuspublic
copyrightSacha Hoebergen
licenseAll rights reserved
languageDutch
urlhttps://www.researchcatalogue.net/view/2222829/2222828


Simple Media

id name copyright license
2222830 BITCHES Sacha Hoebergen All rights reserved

Comments are only available for registered users.