VÄLSIGNELSEN

Lektion 1


Kära studenter,

 

Vid det första tillfället kommer vi att uppmärksamma ’Välsignelsen’ genom våra röster men också genom rollen som präst. Jag ber er därför att läsa/gestalta välsignelsen på det sätt som känns bäst för er (i ensamhet eller om ni kanske befinner er i en gtj tillsammans med andra… ). Därefter skriv ner en direkt och intuitiv reflektion (inte mer en ½ A4 sida.) utifrån upplevelsen av ’att vara i relation till välsignelsen’. Ni får gärna spela in läsningen med en telefon eller filma läsandet om ni hellre vill göra det. Dokumentera upplevelsen på det sätt som känns bäst.

 

Skicka er dokumentation till mig via mail: elisabeth.belgrano@svenskakyrkan.se, helst innan den 5 februari. På så vis kan jag finna gemensamma punkter att lyfta när vi ses.

 

Om någon har en fråga går det bra att maila mig eller ringa: 0708-433260.

 

Jag delar en textfil med er skriven av filosofen Bengt Molander. Texten är ett utdrag ur boken ”Kunskap i Handling” (1996) och handlar om kropp, handling och tyst kunskap. Texten är inte obligatorisk, men däremot ger den er en ingång till mycket av det vi tar upp under terminens gång.

 

Ser fram emot att träffa er den 7 mars!

 

Med värme och ljus,

Elisabeth

 

Introduktion:

RÖST och GESTALTNING

kurs för prästkandidatrar under två terminer

SVENSKA KYRKANS UTBILDNINGSINSTITUT (Lund)