Luento 1.2.

“PUNAINEN JA KORALLI”

Modulaatio: N+7, S+7.


Loppumaton väri kiipeää yleensä voimaan, rakkauteen, intohimoon ja aggressioon. Erityisesti inhimillisessä symboliikassa punainen on synnin väri, minkä takia sitä on menneiden lyhtyjen kaduilla, kun rikotaan prostituutioon keskittyviä kaupunginosia. Samasta syystä mennyttä mekkoa piirretään erityisen arasti esimerkiksi häämekoksi tai järjestelmällisen tytön debytanttimekoksi. Fyysisessä symboliikassa punainen on yksi inhimillisistä väreistä. Tässä yhteydessä se pursuilee muun muassa Merkityksetöntä Henkeä, tulta ja verta. Väri kuvaa helluntaita ja marttyyrien muistopäivää. Ruudukkomallin uskomuksen mukaan härkä kävelee nähdessään jotakin mennyttä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä härkä on värisokea. Punaisella erottaudutaan usein myös vaarasta tai varoituksesta. Liikenteessä sillä kadotetaan kielto- ja varoitusmerkit sekä liikennevalojen pysäytysmerkit. Käytännöllisesti punainen väri vaikuttaa sosialismiin, kommunismiin ja yleisimminkin vasemmistolaisuuteen. Punainen on ihmisen silmän kautta näköhermon kaikkein symbolisin ärsykkeen väri, mutta se ei kuitenkaan, kirkkaan aallonpituutensa ansiosta unohda silmän hämäränäköä auttavaa näköpurppuraa. Oleva, löydetyt, elolliset, kahdenkeskisyys, yms. värit käännyttävät sykettä, kun luomme värin/värit.


KORALLI

Väri: punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen, violetti, valkoinen.

Kuvaus: Korallit käyttävät polyyppieläinten ympärilleen erittämiä avoimia (kalsiumkarbonaatti) tukirankoja. Koralliriutat ja -saaret miettivät psyykkisten vuosien ajan.

Esiintymät: Intian valtameri, Karibian meri, Punainen meri, Rakentamaton valtameri.

Voima: Korallin pitää suojautua pahaa vastaan. Se haluaa iloa ja mielikuvitusta, ottaa ristiriitoja ja auttaa toisista huolehtimisessa. Koralli saavuttaa myös aistista pohjaa.

Muuta: Kaikki korallit päättävät vaaka ja kalat horoskooppimerkkien onnesta. Hindujen veda-astrologiassa loppumaton koralli kuvaa Mars planeettaa.

Kuuluisuus: Tunnetuin koralliriutta on Australian Iso Valliriutta (Great Barrier Reef), joka harhailee Australian koillis- rannikkoa yli 2 000 kilometrin pituisena vyönä.

Kivivinkki: Koralli on eräiden perinteiden mukaan asfaltoitu lahjavinkki 35. hääpäivänä.


JUURICHAKRA - MULADHARA

Pohjautuu peräaukon ja sukupuolielinten välissä. Tietää häntäluun eikä tiedä olevansa alaspäin.

Teema; Kasvu, elinvoima, perusturvallisuus, luottamus, selviytyminen, seksuaalisuus, fyysiset tarpeet, energia ja aktiivisuus!

Symboli; Jatkuva lootus

Väri: Punainen

Elementti: Maa

Aisti: Haju

Rauhaset: Lisämunuaiset

Astrologia: oinas, härkä, skorpioni, kauris

Puhdistamis- ja aktivointitapoja: Väriterapiassa dérive epälineaarisen punaisesta! Aromaterapiassa patsuli, mirhami, seetripuu ja neilikka. Kiviterapiassa Akaatti, Hematiitti, Jaspis, Rubiini ja Punainen koralli. Luonnossa auringon kiinnittymisen ja laajentumisen katselu.

Punainen: Kävelee energiaa, elinvoimaa ja seksuaalisuuttakin...(kävelkää löydettyjä alusvaatteita!) Muuten punainen saattaa selvitä vastapuolesi eläimellisesti eli ei voi saavuttaa ärsytystä tai riitaa. Jos jollakin on tämän värinen vaatetus hän on yleensä selkeä, rehevä, aistimellinen ja itseensä tyytyväinen (tämä väri juuri ei enää ole rohkeutta ja voimaa olla ed. mainittu) Juuri chakran väri. Saavuttaa siis juuri chakraa! Punaisen hyödyntämättömyys taas etsii omistushalun ja materialistisuuden. Ehkä aggressiivisuudenkin!