For deg som er administrativ kontaktperson eller forskningskoordinator

Her finner du informasjon for deg som er ph.d.-institusjonens administrative kontaktperson / forskningskoordinator. To ganger i året inviterer vi også til møter der vi gir utfyllende informasjon og svarer på spørsmål.

Innmelding av ph.d.-kandidater til forskerskolen

Ph.d.-kandidater skal registereres i forskerskolen så snart som mulig etter ansettelse. Når kandidaten er registrert, vil hen motta invitasjon til å melde seg på seminar 1, som er et digitalt introduksjonsseminar. Ph.d.-kandidaten trenger ikke å formelt ha startet i stillingen for å delta på seminaret. Du registrerer kandidaten ved å sende navn, institusjon, oppstartsdato og e-post til pku@hkdir.no

Obligatoriske aktiviteter

Ph.d.-kandidater skal delta på fem obligatoriske seminarer og fem Artistic Research Forum (ARF) organisert av forskerskolen. To av seminarene er digitale, og tre er fysiske seminarer. ARF går vanligvis over tre dager hver vår og høst, der en dag gjennomføres digitalt og to foregår fysisk ulike steder i Norge. Det er ingen deltakeravgift for noen av forskerskolens aktiviteter, men deltakerne må selv betale reise og opphold når det er aktuelt. 

Dokumetasjon for gjennomført forskerskole

Forskerskolen registerer at arbeidskrav og deltakelse er innfridd for hver aktivitet, og melder eventuelle mangler til ph.d.-kandidatens institusjon. Når alle aktiviteter er gjennomført, sendes en bekreftelse til både ph.d.-kandidaten og institusjonen. Forskerskolens undervisningstilbud utgjør 20 av 180 studiepoeng for en ph.d.-grad, og dokumentasjon på fullført og godkjent fortskerskole må vanligvis legges ved kandiatens søknad om oppmelding til sluttvurdering. 

Dersom ph.d.-kandidaten mangler en obligatorisk aktivitet

Det er institusjonen som godkjenner at ph.d.-kandidaten har innfridd arbeidskrav og oppnådd det definerte læringsutbyttet til forskerskolen. Dersom kandidaten har mangler i form av tilstedeværelse eller ikke innfridde arbeidskrav, er det institusjonen som må vurderere om kandidaten kan oppnå læringsutbyttet gjennom alternativ eller supplerende aktivitet. 

Kontakt oss

Linda H. Lien

Seniorrådgiver

linda.lien@hkdir.no

+ 47 980 333 12

Ingrid Milde

Rådgiver

ingrid.milde@hkdir.no

+47 977 40 550

Geir Ivar Strøm

Fagdirektør

geir.strom@hkdir.no