Introductie,

Vormgeving en Flow

De pagina "verloop onderzoek" illustreert twee structuren die het verloop van mijn onderzoek op twee verschillende manieren vormgeven. Je zal mijn onderzoek moeten lezen om de reden hiervan te ontdekken. Ik ben er mij van bewust dat de flow, de vormgeving en de hoeveelheid van het logboek  misschien van de lezer een bepaalde omschakeling vraagt. Maar maak je geen zorgen er zit een structuur in die je kan volgen tot de conclusie. (Je kan de blauwe links volgen)Toch zou ik willen vragen aan de lezer om uit te zoomen en het onderzoek in zijn totaliteit te beschouwen.(ctrl - en ctrl +)

VERLOOP ONDERZOEK

Gebasseerd op

Jarvis, Peter. 1999. The Practitioner-Researcher: Developing Theory from Practice. 1st ed. The Jossey-Bass Higher and Adult Education Series. San Francisco, Calif: Jossey-Bass.

 

PRAGMATISCH ZWERVEN

 

Experimentation

PRAGMATISCH ZWERVEN

 

Time

PRAGMATISCH ZWERVEN

 

Reflection

PRAGMATISCH ZWERVEN

 

Information

ALTERNATIEF VERLOOP ONDERZOEK

Gebasseerd op

 

Research creation: An approach that takes the art process as generative of thought, and that transversally connects that thought-in-the act to a writing practice. 

[Manning, Erin. 2015. ‘Against Method’. In Non-representational methodologies: re-envisioning research, red. Phillip Vannini, 52–71. Routledge advances in research methods 12. New York: Routledge.]

 

ZELF-RELATIONEEL HANDELEN 

ZELF-RELATIONEEL HANDELEN 

Auto-praxeography/ auto-ethnography

 

Een methode die zichzelf uitdaagt!

 

ZELF-RELATIONEEL HANDELEN 

ZELF-RELATIONEEL HANDELEN 


Conclusie

 





 

Perspective(s)

 

Een educatieve handeling is context gebonden, subjectief van aard, relationeel authentiek en vloeibaar.




 

"Pragmatisch zwerven — Zelf-relationeel handelen"

 

Ik denk dat de relatie tussen deze twee manieren een onderzoek op zichzelf is. 


“Het Pragmatisch zwerven” biedt me geen kunsteducatief perspectief aan. Het leidt me alleen maar tot een nieuwe vraag of een potentieel vervolg op mijn onderzoek. 

 

“Het zelf-relationeel handelen” geeft perspectieven op wat artistiek en educatief handelen kan betekenen. Het geeft perspectief aan hoe ik mijn ontwikkelde methode kan uitdagen. Ik wou geen handleiding maken voor het “groepszelfportret”. Ik wou mezelf de mogelijkheid geven om te handelen vanuit een zelf-relationeel standpunt. Het geeft zuurstof aan dingen die ik niet weet. Bv; Wat gebeurt er als een andere kunstenaar met een andere praktijk als basis mijn methode zou uitvoeren? De methode wordt uitgedaagd. Het geeft vrijheid voor aandacht naar wat er gebeurt in je periferie als onderzoeker.

 

Het geeft zuurstof aan de dingen die ik niet weet. Het geeft zuurstof aan het artistieke in mijn onderzoek. Het geeft ruimte aan het kunstenaarschap van de andere maker. 


Daarom heb ik besloten om het verloop van mijn onderzoek op twee verschillende manieren te illustreren. Deze twee perspectieven illustreren dat ik in een kunsteducatieve setting niet kan bestaan zonder mijn makerschap. 


 

Esthetiek van het onderzoek

 

Ik hecht veel waarde aan de esthetiek van mijn onderzoek. Ik vind het belangrijk dat dit weerspiegeld wordt in mijn logboek. Het is mijn intentie dat zowel de inhoud als de vormgeving artistiek aanvoelt. 

 

De visualisaties van mijn gedachten en concepten hebben mij tijdens het onderzoek geholpen om mijn onderzoek navolgbaar te kunnen maken. 

 

Naarmate mijn onderzoek vorderde, heb ik steeds meer het tekenen van gedachten en concepten als een manier van reflectie omarmd.