H

<<

NR 02 HallTuva: Min far hadde kontakt med kunstneren Diego Rivera. Rivera var kommunist. Min far og de fleste av hans venner var venstreradikale. Mor og far var første gang i Mexico i 1935. Lampene i hallen ble kjøpt på en reise til Mexico i 1948 med tanke på et fremtidig hjem. I forbindelse med begge reisene skrev han artikler for Dagbladet. Jeg har et bilde av min mor med Rivieras apekatt i armene.  

Valdis i et intervju med Norsk Ukeblad 1955: ”Min far var ingeniør og reiste til Mexico da han var ganske ung. Han bygget taubaner til å frakte sølv og malm fra gruvene. Her traff han mor som var amerikanerinne, men hadde vokst opp i Mexico. Senere flyttet de tilbake til Norge, men vi hørte stadig om det vidunderlige landet, og Mexico ble stedet for mine drømmer.”

Anne Kristin: Når jeg kommer inn døren, svinger jeg inn i garderoben og finner et par tøfler. Jeg vet jeg blir kald hvis jeg ikke har noen på, og jeg vet at jeg får låne hvis jeg vil. Så går jeg ut på kjøkkenet og lager meg te. Jeg har egen, svart te i kjøkkenskapet. Alle rommene har både en inngang og en utgang. Når man går rundt i huset og forflytter seg fra et rom til et annet, er man ikke innestengt. Man har en fluktmulighet. Ikke flukt som noe negativt, men som noe spennende, særlig for barna som kan gjemme seg. Til og med doen har to dører. Jeg synes selve hallen gir mest muligheter. Der kan man gå ut og opp, til hyggen og høytiden, til maten – og på do.>>