H

<<

NR 03 TrapperomKirsten: Valdis fortalte alltid historien om den gangen de skulle ha inspeksjon av huset etter at det var ferdigstilt.  De hadde fått pålegg om å bygge et rekkverk opp trappen. Valdis og Finn ville ikke ha det. Så da myndighetene kom for ny kontroll, fikk Valdis ånden over seg og hentet et kosteskaft. Hun satte det opp i enden av trappen og sa at her var det da ordnet rekkverk. Til slutt gav bygningsmyndighetene opp. Jeg har alltid vært litt redd når jeg går ned trappen.

Christine: Den doble høyden i trapperommet ble brukt av Finn Nielsen som et galleri for bilder. Da vi så huset første gang, hang det fortsatt noen av dem der, blant annet ett av Kai Fjell. Pike med vase – et oljemaleri av en sittende kvinne. Etter at Valdis flyttet ut i 2000 ble huset leid ut i ca 10 år med mye av inventaret og mange av bildene. Før vi overtok var sønnen Gaute i huset med kunsthandler Blomqvist for å hente ut de siste, verdifulle skattene.

Dirkjan: There were a number of paintings of Gaute's father hanging in the house when we were renting. And the kids had all of Lisa's paintings on the walls. Old pictures back to 1985.

Christine: Vi har foto av mange av rommene, slik det så ut mens Nikolai og Anna bodde der og Dirkjan leide atelieret. I flere av rommene hadde Lisa, som er mor til Nikolai og Anna, sine bilder hengende.>>