H

<<

NR 25 TørkeromAnne: “Det er jeg som bruker tørkerommet mest. Det er et hyggelig lyst rom og et godt sted å tørke klær. Taket har mange snorer til å henge det våte tøyet på. Vi kan se føttene til barna og katten Moses som går forbi, fordi vinduene vender inn mot terrassen.”

Christine: I den mørke korridoren bak peisestuen i 2. etasje stod lintøyskapet. Gangen var ikke riktig bred nok for det store skapet, men her fikk det stå i nesten 60 år til vi flyttet inn i huset. Gaute snakket varmt om skapet og hvor nyttig det hadde vært. Da han fortalte om skapet, så jeg for meg hushjelpen som sto i den mørke korridoren og brettet nystrøkete duker og sengetøy. Men vi likte verken korridorene eller de små rommene, så da veggene var revet, hadde ikke skapet lenger noen naturlig plass. Vi var enige med Gaute i at det var et praktisk skap, men plasseringen var feil. Vi bestemte oss for å flytte det ned hit hvor det var behov for et stort skap med mange hyller.

Kirsten: Valdis var mye i kjelleren, og hun elsket å vaske, stryke, rulle og brette klær og sengetøy. UD hadde en leilighet på Ekely som ble disponert av utenlandske kunstnere. Denne hadde Valdis utleieansvar for. Hun tok imot dem som skulle bo der og sørget for rent sengetøy og at det ble vasket. Denne jobben gav en god inntekt til en nøysom dame som drakk potetvann. Jobben hadde hun helt frem til hun flyttet ut i 2000. Da var hun 90 år.

>>