H

<<

NR 05 AnretningRiksmålsordboken: ”Anretningen er et værelse hvor retterne anrettes før de bæres inn; mindre rum mellem kjøkken og spisestue.”

Lærebok for servitører: ”Anretningen er servitørenes forberedelsesrom, oftest plassert mellom kjøkkenet og det lokalet gjestene oppholder seg i. Her oppbevares alt av dekketøy, og det servitørene ellers trenger til å gjøre klart i serveringslokalet.”

Inga: Anretningen er et spesielt rom. Til å være så lite er det for mange dører, tre stykker. På grunn av alle dørene er det lite plass til hyller. De er også for grunne. Anretninger bør ha kapasitet til å oppbevare mye. Den burde heller ligget i forlengelsen av kjøkkenet. Ikke som en sving fra det. Rommet kler ikke navnet sitt og burde ikke hatt noe navn.

Martin: Jeg er fascinert av anretningen. Jeg synes det er et effektivt rom. Mitt forhold til den som gjest er å hente frem asjetter og kopper til måltider og fest. Den har en organisering av kopper og kar som er veldig original. Særlig liker jeg det smale skapet som kun har plass til kopper i én dybde. Det synes jeg gjør stas på hver kopp! Det er et rom som kommuniserer produksjon og rekreasjon og mat og måltidsfellesskap.”

>>