H

<<

NR 14 PeisestueVega: Det er bra med et stort hus og to etasjer for da kan dere være nede, og vi kan leke alene uten at dere vet hvor vi er.

Christine: Peisestuen, og de andre rommene i 2. etasje, hadde opprinnelig papirtapet. Da vi flyttet inn, var de fleste veggene overmalte. På grunn av en pågående vannlekkasje i taket mellom atelierdelen og stuen, var tapeten her synlig gjennom malingen.

Gaute: Stuen oppe hadde fine, litt stive møbler, og ble kun brukt når familien hadde gjester. Barna hadde ikke lov til å oppholde seg her. I overgangen til trapperommet var det montert en skinne i taket. En tung ullgardin skulle hindre gjestene i å se barna komme opp i den private delen av andre etasje.

Inga: Stuen oppe er rar. Kanskje fordi den er det eneste formelle rommet i 2. etasje. Rommet oppleves høyere under taket enn i stuen nede, og det har et skummelt lavt gelender. I tillegg har rommet lave møbler som får taket til å virke høyere.

Kirsten: Gaute bodde vegg i vegg med Gard som var 10 år eldre. Hver morgen banket Gard i veggen for at Gaute skulle hente avisen. Om han nektet, ble det melsekk, som betydde at Gard tok tak rundt anklene på Gaute og holdt han utenfor rekkverket i trappen.

>>