H

<<

NR 18 LekeromChristine: I enden av huset mot syd lå barnerommene, tre stykker på rekke. Da familien flyttet inn i huset, var den eldste broren Gard 16. Han dro raskt til sjøs, Tuva var tre år yngre, og Gaute 6 år.
Tuva rommet mot nordvest, Gaute det i midten og den eldste broren rommet mot øst. Da han dro til sjøs, overtok Gaute hans rom. Fra da av ble midtrommet bare et mellomrom mellom de to søsknene som var igjen.

Kirsten: I 1970 hadde Valdis besøk av Gards familie fra Australia i ett år. Han var på sjøen, så konen Jerry kom over alene med de fem barna. For å få nok dyner til alle delte hun dem opp. Fra 3 gode dyner lagde hun seks dårlige. Hun kom fra fine kår, men var nøktern.

Christine: Vi rev veggen mellom Gaute og Tuva sitt rom. Barna sover i køyeseng med Dyre i underkøyen og Vega over. Vega tar venninnene hit når de vil være i fred. Kanskje fordi alle rommene er forbundet med hverandre, foregår det gjerne en lek som forflytter seg fra rom til rom. Fra deres lekerom til vår seng, fra vår seng til badet, fra badet til peisestuen og tilbake til lekerommet.

Vega: Jeg synes det er fint at rommet er stort og lyst. Her sover og leker jeg og Dyre.
Mamma og mor ligger i sengen bak veggen i samme rom som oss.

>>