H

<<

NR 21 BadstueTuva: Badstuen ble aldri ferdig. Far mente det var arkitekten, Jens Selmer, sin idé å bygge den, og at han lot seg begeistre fordi kjelleren var så stor. Benker og dusj ble installert, men noen ovn ble aldri montert.

Christine: På 90-tallet arvet familien Nielsen en badstueovn av naboen i nr.15. Tone og Knut var ferdig med badstueliv, og hadde fått barnebarn. De ville heller bruke rommet til noe annet. Tone ville lage et barnekunstmuseum i kjelleren istedenfor. Nå hadde rommet fått en ovn, men Gaute kom aldri så langt som til å montere den. Da vi flyttet inn, tenkte vi at det var noe forlokkende med å ha en badstue innerst i den kalde kjelleren. Den var så nær ved å være ferdig til bruk. Det eneste som manglet var å koble på strøm, vaske, rydde og male rommet. Alt stoppet opp da vi fikk problemer med strømmen et annet sted i huset, og alle pengene gikk dit i stedet for.

I februar 2010 var kjelleren full av vann. Noen venner kom på besøk med barna sine for å se. De kom begeistret opp fra kjelleren og sa: ”Det er badstue der nede!” Ikke ett ord om vannet.

>>