H

<<

NR 22

Hellelagt terrasseAnne H.: Jeg husker følelsen av å se over i en annen tid når jeg kikket over på huset. Valdis som gikk rundt i elegante sommerkjoler. Alltid så velkledd. Hun danset ballett som meg. Alle cocktailpartyene som de hadde på terrassen. Klatrerosene og klematisen som Valdis jobbet med i hagen. Jeg fikk en avlegger av en av rosene en gang.

Anne Kristin: Det jeg liker med terrassen, er at det er sømløst mellom ute og inne. Det er planter på stenene og bed oppi murene og ting som burde vært tatt inn når det regner. Det står alltid et par sko ute. Livet inne tyter ut.

Anne: Jeg synes terrassen er hjertet i huset og forbindelsen ut i hagen. Det er et like fint rom som atelieret. Terrassen er omsluttet av Munchs gamle epletrær. Rommet mellom trærne er usedvanlig i og med at det ikke er tillatt med gjerder mellom eiendommene. Det gjør det lett for folk å stikke innom på en kaffe. Om sommeren er terrassen mer en inngangsdør enn hovedinngangen på baksiden. I sommerhalvåret åpner huset seg, og forholdet mellom inne og ute viskes ut.

Tone: De hadde ofte selskaper.  Anna Carlotta, søsteren til Valdis, var gift med Willy Brandt, som var en kjent tysk politiker. Stedet egnet seg godt for cocktailpartyer fordi det var så representativt. Vi stod og så på mens de fine bilene kom kjørende. Det var en storhetstid.

Lisa: “I will always remember spring there – the wild flowers in the garden like a blue carpet.”

Christine: Da vi drenerte rundt huset, måtte vi legge hele terrassen på nytt. Vi fjernet en blomsterkasse og endte med å ha litt for lite stein. Terrassen var lagt med en spesiell type skifer, Ringeriksskifer, som er svakt rosafarget. En stein som ikke er så lett å få tak i. Noen arkitektvenner hadde en haug av samme type stein liggende i hagen – stein som vi kunne få.

>>